Nieuws

Alweer een nieuw product!

Heerlijk ambachtelijk sorbet en roomijs. In prachtige bekertjes in de smaken:

Chocolade / Vanille / Mango / Framboos / Cassis.

Natuurlijk helemaal vervaardigd van natuurlijke grondstoffen (dus geen kleur of smaakstoffen).

Binnenkort laten we weten waar ze verkrijgbaar zijn…

 

IJS IJS IJS IJS IJS IJS IJS  Trainingen najaar 2015

TRENDY  DESSERTTAARTEN

Wilt u uw kennis op het gebied van desserttaarten, vullingen, structuren en originele decotraties flink vergroten ?!!! Tijdens deze training zullen er maar liefst 10 verschillende desserttaarten worden vervaardigd. Er zal een scala aan verschillende bereidingstechnieken worden toegepast, zodat er een grote verscheidenheid aan smaken, structuren en bereidingswijzes de revu zal passeren. Bij alle taarten staat centraal dat ze op een rationele manier te maken zijn . Na afloop van de training zullen alle taarten op een groot buffet worden geplaatst en worden geproefd. Deze training wordt gegeven door Chef Patissier Adriaan van Haarlem en Arthur Tuytel Chocolatier/Patissier/Glacier Duur: twee dagen (21 en 22 september 2015 DEZE data zijn VOL, daarom extra mogelijkheid op 28 en 29 september) Plaats: Nieuwland – Parc 12 k te Alblasserdam . Kosten: € 525,- p.p.  ex btw.(incl. lunch  twee dagen, recepten en van elke taart een stuk). U kunt zich opgeven via contact formulier waarna u een bevestiging ontvangt met alle informatie. Vermeld svp duidelijk uw naam en telefoonnummer.Winnaars kleurwedstrijd

Uit de vele inzendingen van de kleurwedstrijd ivm het Chocolade festival Alblasserdam zijn twee winnaars gekomen !!

DE PRIJSWINNAARS  zijn:

SARA NEELS  (7 jaar, Alblasserdam) en MARIT TOES (6 jaar, Alblasserdam)

Beiden meiden winnen een heerlijk chocolade pakket. Gefeliciteerd en dank voor jullie mooie inzendingen !!Arthur Tuytel CHOCOLATIER / PATISSIER / GLACIER !!!!!

Sinds enige tijd maken wij ook ons eigen ambachtelijke ijs, te weten sorbet ijs (allerlei heerlijke fruit smaken als mango, framboos, aardbeien, passie, cassis, citoen, limoen, sinaasappel, bloedsinaasappel, banaan etc, etc). En natuurlijk roomijs, zoals vanille, pistache, chocolade, yoghurt, nougat, straciatella etc, etc. Na enige maanden van uittesten hebben we nu prachtige recepturen en ontvangen we goede reacties. (ja door het gebruik van ingredienten als vanille van Madagascar, pistache uit Iran, nougat uit Frankrijk en prachtige fruit puree’s (ons sorbet ijs bestaat voor 50% uit vruchten !!!) kan dat ook bijna niet anders. Momenteel werken we hard aan een prachtige verpakkingslijn zodat onze ijs producten straks ook voor consumenten verkrijgbaar zijn. Mocht u als restaurant interesse hebben, kunt u natuurlijk contact opnemen. Zoals op de foto te zien hebben we een prachtig ijsmobiel. Een compleet gerestaureerde Peugeot motorfiets uit 1953. Met deze motor kunnen we uitstekend onze ijsjes scheppen ! Sommigen mensen hebben hier al kennis mee gemaakt.

Natuurlijk is de motor ook te boeken voor een bedrijfsbezoek of evenement. Neem voor meer info contact op.Mega ei van Arthur Tuytel Chocolatier/Patissier op Schiphol

Het reuze ei wat Arthur samen met Chef patissier Adriaan van Haarlem maakte in zijn bedrijf voor zijn open dag in 2013 is daarna te bewonderen geweest achter de douane op Schiphol.
Tevens zijn er nu diverse Arthur Tuytel Chocolatier/Patissier producten verkrijgbaar op Schiphol.Open dag enorm succes

De open dag bij Arthur Tuytel Chocolatier/Patissier op 16 maart 2013 was een enorm succes. Bekijk onze foto impressie van de dag.Kleurplaat

Op de erg geslaagde open dag konden kinderen een kleurplaat ophalen en die tot 30 maart insturen. Door de enorme drukte waren we al snel door onze voorraad kleurplaten heen. Wil je ook nog meedoen, dan kan je de kleurplaat nu downloaden, inkleuren en opsturen. Succes!!Opening webshop

Sinds 1 maart is onze webshop geopend. Een ruim assortiment Arthur Tuytel producten is daar ook te bestellen en wordt dan bij u thuis bezorgd.Biologische Fair Trade repen

In oktober 2011 lanceert Arthur Tuytel Chocolatier/Patissier zijn biologische Fair Trade chocoladerepen. Met deze volledig biologisch geproduceerde repen spelen we in op de steeds sneller groeiende trend van biologisch verantwoord eten. De repen zullen verkrijgbaar zijn in meerdere biologische winkels in Nederland.

Biologische chocolade repen

Wat is biologische chocolade?

Biologische chocolade is chocolade van cacaobonen die zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest geteeld worden. Uiteraard worden er aan deze chocolade geen geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd.

Naast deze voorwaarden voor de ingrediënten van biologische chocolade worden ook een aantal andere voorwaarden gesteld aan de biologische chocolade van Arthur Tuytel. Tijdens het verbouwen van de cacaobonen wordt gecontroleerd op:

  • het behoud van milieu, natuur en landschap
  • het welzijn van dieren staat centraal
  • er moet een duidelijke bijdrage aan duurzame landbouw worden geleverd

Al deze vereisten voor biologische chocolade staan onder toezicht van Skal Nederland. Om biologisch te mogen produceren moet men zich aansluiten bij deze organisatie, die zich bezighoudt met de juiste uitvoering in de gehele biologische sector.

Arthur Tuytel Chocolatier/Patissier is aangesloten bij deze organisatie onder (Skal)nummer: 027582 Wij zijn dus gecertificeerd en gemachtigd voor het bereiden van biologische chocoladeproducten. Gecertificeerde producten zijn te herkennen aan de logo's op de verpakking van onze biologische producten.

Skal logo   EKO logo

De cacaoboon?

Bijna iedereen in de wereld kent chocolade, veel minder bekend is hoe de chocolade geproduceerd wordt. Het begint allemaal bij de cacaovrucht. Deze vrucht groeit aan cacaobomen in gebieden rond de evenaar. Elke vrucht bevat 40 a 50 zaden: De cacaobonen. Cacaoboon Wij selecteren onze chocolades zorgvuldig. Wij volgen de weg van cacaovrucht tot chocolade om zeker te weten dat onze producten de beste kwaliteit hebben. Onze biologische chocolade is gemaakt van cacaobonen uit de Ivoorkust, Ghana, Brazilië en Ecuador.
Cacaovrucht Na een proces van drogen en fermenteren worden de bonen in jutezakken verpakt, en getransporteerd naar de chocolade producent. Hier wordt de boon verwerkt tot chocolade. Arthur in Brazilie

Fair-trade chocolade

Naast het Skal en EKO logo op onze chocoladerepen, vind u op onze deze biologische producten ook het Max Havelaar logo. Dit houdt in dat onze repen niet alleen biologisch zijn, maar er ook een eerlijke prijs is betaald voor onze chocolade. De chocolade die we gebruiken word geleverd door 's werelds marktleider in chocoladeproductie Callebaut. Max Havelaar ziet er op toe dat de cacaobonen die Callebaut inkoopt om chocolade van te maken, eerlijk verhandeld worden. Callebaut helpt hiermee de boeren tijdens het verbouwen van hun cacaobonen, ook wordt gezorgd voor scholing, huisvesting en medische zorg. Wilt u meer weten over de fairtrade chocolade van Callebaut? Kijk dan op www.callebaut.com, of op www.maxhavelaar.nl

Max Havelaar logo

Bent u benieuwd hoe de biologische Fair Trade repen van Arthur Tuytel smaken? Dan kunt u vanaf deze maand terecht in verscheidene biologische winkels in het land. Ook zal de chocolade verkrijgbaar zijn in de stand van Arthur Tuytel op de fairs die in de agenda vermeld staan.

Wilt u met uw winkel ook deze biologische chocolade verkopen, neemt u dan contact op. Contactgegevens vindt u op de contactpagina.


 Voor de Papendrechters: De Ertepeller

Speciaal voor Papendrechters heeft Arthur Tuytel Chocolatier/Patissier een nieuwe lokale lekkernij ontwikkeld. De Ertepeller. Dit kleine chocolaatje in de vorm van een doperwt is ontwikkeld naar aanleiding van de bijnaam 'Ertepellers' die Papendrechters dragen.

De naam is ontstaan omdat boeren in de 19de eeuw akkertjes hadden waarop ze doperwten teelden. Als ze geoogst waren verkochten de boeren ze op de markt in Dordrecht. Ertepellers Hierdoor kreeg de Papendrechter al snel deze bijnaam.

Op verzoek van Wijnhuis de Paap, is deze nieuwe lokale lekkernij ontwikkeld en is ook exclusief verkrijgbaar in deze delicatesse zaak. Bent u benieuwd naar deze nieuwe lekkernij? Bezoek dan Wijnhuis de Paap aan de Meidoornstraat 29 in Papendrecht.
WWW.WIJNHUISDEPAAP.NLArthur Tuytel bezoekt cacaoplantages

Op zondag 22 mei vertrok Arthur Tuytel naar Brazilië waar hij op uitnodiging van Barry Callebaut een ambassadors seminar heeft gevolgd met tal van toonaangevende chocolatiers van over de hele wereld. Ook heeft hij een aantal plantages bezocht. Hieronder volgt een beknopt reisverslag.

Artur in Brazilie Zondag 22 mei vertrok Arthur Tuytel met de trein via Rotterdam naar Parijs. Daar nam hij samen met een 3 tal andere chocolatiers uit Nederland het vliegtuig naar Rio de Janeiro om vervolgens een vlucht naar Sao Paolo te nemen. Hier aangekomen werd overgestapt op een kleiner vliegtuig en vlogen we door naar Salvador. Opnieuw overstappen op wederom een klein vliegtuigje richting Ilheus. Na 2,5 uur vliegen en 2 landingspogingen later(het was inmiddels zeer slecht weer geworden) besloot de piloot niet te landen maar uit te wijken naar een luchthaven elders. Dit hield in dat we een busreis van 9,5 uur tegoed hadden, om alsnog onze bestemming te bereiken. De totale heenreis duurde zo'n 40 uur ( je moet er wat voor over hebben ... ).

De volgende dag vroeg opgestaan en een zeer interessant chocolade seminar gevolgd. Wat is er mooier dan met vakmensen van over de hele wereld over chocolade te praten. De volgende 2 dagen hebben we een aantal plantages bezocht. Dit was werkelijk schitterend om te zien en te beleven. De echte cacaovruchten, de cacaobomen, de bananenbomen, de manier van werken van deze cacaoboeren, werkelijk schitterend! Hieronder vind u diverse foto's van deze interessante reis. De conclusie is in ieder geval dat ik nog meer bewondering heb gekregen voor chocolade (en de mensen die het verbouwen). Ik prijs mezelf gelukkig iedere dag met deze sublieme grondstof te mogen werken.Loading

Laatste update: 21-06-2015